Aquí i ara només lletres...

dijous, 27 de desembre de 2012

L'escalf humà...


"La bella dona" 
Al voltant d’un foc explicant històries de fa mil anys...

Les hores fan cua per gaudir de la calor dels humans quan junts, conversen i l’estima acarona en cada mot, en cada expressió facial, en cada segon que passes amb qui t’importa...

Els que son lluny, enyoren els que són aquí, i els que són a prop allarguen els instants perquè no acabin mai.

La màgia humana, els lligams sentimentals, els batecs de cor que donen vida a uns instants irrepetibles amb els teus...

La llar familiar en dates com aquestes, és la casa gran a la que tornar, els anys d’infància, adolescència i part de la joventut d’una vida plena. Ara d’adults tot són records, tot es copsa un altre cop amb un a lectura diferent de llavors...Els germans grans, els més petits, els avis que s’aferren a la vida amb intensitat per passar-ho un any més tots plegats. I els pares; la mare i els seus detalls, el pare i les seves coses, i aquesta mena de sensacions i experiència úniques. L’escalf de la família. Amor incondicional que acull amb harmonia.

Cadascú amb les seves singularitats, uns amb més caràcter que d’altres, però tots fent la pinya d’una felicitat compartida, al menys durant aquests dies...I els problemes d’uns són les lliçons d’altres i en aquest intercanvi fraternal, s’ajuden entre tots. I els pals de paller de segona generació van assolint el seu paper de refermar una tradició mil·lenària, estar junts.

Bonic, oi? Doncs és real, no és pas una llegenda. El calor humà està present en qualsevol de les fórmules de família...Hi ha moltes possibilitats...i combinacions d’agrupacions familiars.

La casa gran té la seva lluentor d’hivern. L’alegria bullint entre plat i plat, la gresca dels postres, la conversa serena de l’actualitat amb el cafè... i balls, un recurs que sempre és present pels romàntics, melodies suaus d’un ressò proper... També, hi ha els moments de més acció,  la gimcana de disfresses per la canalla, el treking pel gruix del grup i la xerrameca per les que juntes fan més d’un segle...Jocs digitals, jocs de taula, audiovisuals i esports de muntanya. I xerra, xerrar i xerrar de tot el que doni temps...

La bella dona, per a mi, l’escalf humà...