Aquí i ara només lletres...

dijous, 14 de juliol de 2011

La Cambra es compromet: Dona i Tic's

Doncs sembla que sí. la d'ahir més aviat va sonar a una "exigència" de la nostra màxima representant de la cambra catalana... la molt honorable senyora núria de gispert, no va dubtar ni per un segon que "necessitem tots els talents perquè catalunya torni a ser motor econòmic" en la inauguració de la jornada dona i tecnologia impulsada per l'observatori dona, empresa i economia de la cambra de comerç de barcelona. i encara va dir coses tan importants com "les dones han de tenir les mateixes condicions d'igualtat que els homes, tant des de la formació com des de la professió". 

el cert és que...és d'agrair que la "la primera dama"...en referència explícita a la presidenta del parlament, una institució amb tanta història i solidesa que ha viscut moments delicats i complexes..., ahir apostés clarament pel futur.

 

parlar sobre dona i tecnologia, és parlar del futur, d'un compromís molt seriós per combatre la crisi econòmica amb tots els actius disponibles, amb tot el talent, també i en especial, el femení, que ja saben fins aleshores, ha estat poc explorat i recolzat. vaig tenir l’honor i espero continuar tenint-lo... ser present en el que cec que és el preludi d’una gran plataforma que aglutini empresa, institucions, universitat i societat civil per caminar junts cap a un horitzó desitjat...una major igualtat en les relacions, en la formació en tic’s, la participació a la xarxa i el desenvolupament professional de les dones en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació com en el de la ciència i la recerca. si anem per aquí, tothom guanya...satisfacció i entusiasme, pel que fa a les dones que estaven esperant aquest impuls... major productivitat i rendibilitat per les empreses que facin l’aposta decidida...enfortiment a l’àmbit universitari, i una societat civil motivada per fer els esforços que calguin... ara que hi ha una nova disposició a la concertació i l’acord en aquesta qüestió.

 

seguirem amatents la trajectòria d’aquesta exigència, cal que es compleixi i em consta que hi ha més que voluntat...l’icd també va agafar el reclam de la presidenta i estic segura que trobaran la manera d’entendre’s entre totes les parts per fer-ho realitat. a europa, ja s‘estan impulsant experiències com aquesta, a través del centre europeu de dones i tecnologia.