Aquí i ara només lletres...

dissabte, 23 de juliol de 2011

Barcelona connection 12/18

La ciutat blava es convertirà en el 2012 en el punt de connexió mundial de la telefonia mòbil. Ho celebro! I ja tinc pensant el meu hashtag #bcnconnectionmobile. Una mica llarg, sí, ho sé, com llarga ha estat la història d’aquesta proclamació per donar a Barcelona una nova oportunitat...

Enrere queda l’eufòria i l’esperit que van fer realitat el jocs olímpics del 92, apel·lo a aquella formula per sumar esforços en benefici del país, ens convé a tots i a totes. Què us penseu! Les dones hem de poder ser molt més presents en aquest congrés mundial. O és que no som una part important en tant que usuàries de mòbil....? Potser els hi hauríem de suggerir a les grans companyies de telefonia, prototips especials per cobrir les necessitats específiques de les dones... Per què no? És un mercat emergent.

La veritat és que aquest és un nou alè per reactivar les esperances de molts sectors que veuran possibilitats de negoci de forma diversificada. Serà un esdeveniment que impulsarà uns guanys visiblement palpables per la nostra economia. Esperem que siguin distribuïts de manera equitativa entre els agents implicats, sector de la tecnologia mòbil, de la comunicació, turisme i restauració, empreses de serveis, transports, etc...I no ens oblidem també, de la petita economia de barri, una peça més que hauria d’estar present per garantir una major sostenibilitat.

Avui aquest “fet” ha estat el tema del dia de molts diaris en els que ha sorprès gratament... la imatge de Barcelona, com un diamant en brut que pren força i agrada molt...Doncs correspon a la satisfacció compartida d’una tasca que mereix el reconeixement de les parts que han fet possible que Barcelona fos la ciutat millor posicionada. No és una qüestió baladí, és estratègicament importantíssim que reprenguem el més que desitjat protagonisme en l’esfera mundial dels negocis del sector de la innovació tecnològica en comunicació.

Per això, cal agrair als que amb el seu treball incansable i perseverant van apostar fort per “la candidata Barcelona”, obra d’anteriors governs i dels sectors empresarials que han donat suport, tant com als que ara es sumen per donar continuïtat a aquesta feina cabdal, no només per la ciutat, sinó pel país i la seva reactivació econòmica.

D’aquest impuls hem d’aprofitar al màxim cada cèntim que s’inverteixi pensant que estem creant la maquinària per tornar a fer funcionar el nou motor “Barcelona” per la dinamització econòmica. I molt especialment, per a situar la marca novament en el mapa mundial i en aquest cas específic, relacionada amb els sectors punters de les tic’s.

Si fa uns anys teníem la sensació de perdre pistonada...el futur ara ens espera impacient...Espera que Barcelona i tots els agents de la nostra societat en conjunt, prenguin de nou les rendes d’aquesta nova oportunitat per consolidar una posició de avantguarda en la innovació tecnològica d’última generació.

Així, la suma del fenomen Blackberry + Iphone i d’altres aparells més sofisticats...podran lluir la seva força en el marc d’aquest nou context. Confiem que les connexions siguin harmòniques i estiguin a l’alçada del que s’espera d’elles... segons la demanda que hi haurà, a ben segur, d’un mercat molt exigent i famolenc de noves tendències que s’haurà de proveir en un temps rècord...

Un vídeo perquè aneu fent boca...