Aquí i ara només lletres...

dilluns, 14 de febrer de 2011

Why we protest??? "Anonymous" el fenomen...

“Anonymous” el fenomen de les mobilitzacions a través de la xarxa, ja és més que això, esdevé un moviment social i polític de defensa dels drets humans i de les llibertats democràtiques. Una bona mostra és aquest vídeo sobre les revoltes populars d'Egipte.

Amb aquesta pregunta Why we protest? S’ha construït una nova idea de la clàssica “guerra de guerrilles” online i offline


En realitat es tracta d’una plataforma que s’ha creat amb l’objectiu d’oferir un espai  als diferents moviments ciutadans, de denúncia, així com de defensa de causes humanitàries on puguin difondre mètodes legals de protesta i difusió d’informació veraç pel bon desenvolupament de les seves campanyes de sensibilització i/o mobilització.
El col·lectiu d’activistes Anonymous que porta ja un temps fent protestes contra la Llei Sinde ha tornat a desplegar accions com ara, tirar a baix la web oficial de l’Acadèmia del Cinema em plena celebració dels Goya.

Aquí podeu llegir alguns dels comentaris dels seus membres que apareixen a la web alternativa.

Sobre aquest fenomen hi ha dues reflexions que podríem tenir en consideració. La primera, la xarxa esdevé una eina útil, creativa i d’interactuació essencial per l’organització i estructuració d’aquests col·lectius i de les seves campanyes. I la segona, ens hauríem de preguntar per què creix el descontent i la denúncia continuada que provoca aquestes manifestacions i accions alternatives cercant una justícia social que sembla no tenir cap resposta per part dels governs i/o les institucions...La ciutadania reacciona front l'amenaça d'un canvi radical cap a polítiques conservadores i de retallades importants en temes socials.