Aquí i ara només lletres...

divendres, 7 de gener de 2011

Mas "aprima" les dones... Supressió del Programa de Seguretat Contra la Violència Masclista

L'any comença malament per les dones a Catalunya. La política de retallades del Govern Mas ha fet saltar pels aires molts anys de lluita pels drets de les dones. Els col·lectius de dones feministes estem indignadíssimes!! 


Avui hem tingut coneixement de la primera de les retallades del Govern Mas envers les polítiques que afecten directament a les dones.  La Supressió del Programa de Seguretat contra la Violència Masclista, el DOGC ho ha confirmat rotundament. http://bit.ly/ewTVJm 

Precisament quan la ONU havia recomanat aquest mateix   programa a altres països del món, sí, sí, del món global... com a experiència de bones pràctiques i com un model a seguir, resulta que això ni es té en compte, ni sembla importar gaire al titular responsable, perquè les decisions sempre les pren algú oi?.En base a quins criteris?? 

És una incongruència total, una manca de sensibilitat i de respecte sobre una qüestió tan delicada com és  la violència masclista. O és que no s’han mirat les estadístiques..? Interior va publicar un estudi fa ben poc... Que potser vostès no es documenten abans de prendre decisions...??

Sembla que quan ens posem a “aprimar l’administració” les primeres en patir les conseqüències són les dones com sempre. I Ja està bé!

Aquesta és la política de “Els millors”???

Però, la cosa no ha quedat aquí només... En el “paquet” de retallades els convergents s’han carregat també la  Direcció Gral. d'Igualtat d'Oportunitats en el 
Treball, eina cabdal pel desplegament de les polítiques d’igualtat al  
món laboral i dels usos del temps i la
conciliació del  
temps del treball i la vida personal.

La pregunta ara és...Quin programa o política serà la següent ? Perquè la veritat, amb aquest ritme i si vam a cop de “decretazo”, potser les dones ens haurem de plantejar una autèntica mobilització per defensar el que tant ens ha costat aconseguir.

Demanem al President Mas que abans de continuar per aquesta via, si us plau, consulti als col·lectius, perquè potser a les seves files no hi ha feministes capaces de defensar les fites històriques en quant a drets i polítiques de les dones, però al Reality Word, n’hi ha milers que estan, estem, disposades a plantar batallar, perquè no se’ns negui i se’ns desprengui d’avenços essencials. 

Hi han certs temes que haurien de ser “inqüestionables” "intocables", donada la seva naturalesa en tant que urgències socials de les que cap govern hauria de defugir.


Això ens demostra que la sensibilitat “d’aparador” que ens ha venut quan incorporava una dona com a Presidenta del Parlament..., no és més que una cortina de fum, per tapar al que realment són... i ara es comença a veure... 
Hi ha un vell dit que diu: “Rectificar és de savis”.