Aquí i ara només lletres...

diumenge, 16 de gener de 2011

Estimar Barcelona...

Clarejar, Barcelona desperta...
Prospectiva pura: La conjuntura de les municipals de maig.
Els agents implicats: Els i les polítiques que ens hauran de mostrar com s’estimen aquesta màgica ciutat que tant ha enamorat a viatges i viatgeres d’arreu del món.

Aquí, no voldrem rebaixes, ni ajustaments de cap mena, austeritats les precises, ni una de més...Barcelona es mereix el somni d’un futur realitzable amb les màximes garanties i amb el compromís més lleial i fidel perquè evolucioni allà on vulgui dirigir la seva mirada. I allà on vagi ella, la seguirem els que ens l'estimem...

Com l’estimo jo?. Val, donaré algunes pistes pel contrast...

L’estimo per la seva intel·ligència i creativitat, d’una riquesa sensible construïda per diferents realitats que l’han fet la ciutat que és, una de les més imaginades i respectades.

L’estimo perquè és generosa, amable, acollidora, tolerant...perquè ha ofert, amb les mans lliurades... grans possibilitats de creixement a milers de persones que van arribar amb les esperances posades en un futur millor.

L’estimo per la seva capacitat de veure més enllà, d’apostar fort en allò que creu fermament, innovant, cercant les sinergies per construir projectes il·lusionants i engrescadors.

L’estimo perquè és tendre i solidària amb els que més ho necessiten, els té presents, els recull i els cuida com si fossin els seus propis fundadors. I és que tots i totes ens sentim Barcelona.

L’estimo per la seva passió d’obertura, per la profunditat dels seus principis i valors democràtics, arrelats dins una terra amb un patrimoni i una cultura enormement rics.

L’estimo per la seva llibertat, perquè des de que jo existeixo aquí tothom s’ha pogut expressar amb absolut respecte a totes les altres opinions, inquietuds, idees...des d'una ètica i civilitat envejables.

L’estimo perquè és femenina, té el rostre de moltes dones que l’han admirat i l’han defensat, perquè fos més igualitària, més justa, defensant els drets humans per sobre de qualsevol altre interès.

L’estimo perquè és bella per dins, amb aquest eixam de carrers, places, avingudes i recons que conformen el nervi d’un paisatge interior extraordinàriament atractiu. I per fora, quan se la veu des de lluny com avança serena, confiada, malgrat les dificultats, sempre buscant solucions i sortint endavant.

Estimo Barcelona. També és la meva passió i no permetré que ningú li falti al respecte, la infravalori, l’allunyi de la seva autèntica naturalesa, o la posi en perill per pura eventualitat de conquerir el seu poder.

Res està decidit, la història la podem continuar escrivim nosaltres.