Aquí i ara només lletres...

dimecres, 12 de gener de 2011

Els vint i vuit impecables de Sant Benet...

"El viatger sobre un mar de núvols"
by Caspar Friedich

Sóc incorregible… ho sé, potser és la meva naturalesa…

Aquest cop vaig dir que en faria un “post” sobre els “Vint i vuit impecables de Sant Benet...” i aquí em teniu, fent honor a la meva paraula.

Pel meu estil, en quan al ressò de comunicació, ha quedat poc lluïda la tancada, masses genèrics i poca “substància textual” a la que agafar-se, però, segur que obeeix a una estratègia certament meditada, no?

Parlem dels números, vit i vuit, aquest és un número rodó, dels que donen sort...és un dels més desitjats per fer apostes al joc de la ruleta, especialment, si és en negre...encara que hi ha alguns que ho arrisquen tot pel roig... Però, amb el país no s’hi juga, aquesta consigna si que ens ha arribat molt clarament.

Jo sóc de lletres, però cada vegada comprenc millor la importància de la numerologia, posem un exemple: 2 es 4 vegades 8, i 8 es el resultat de multiplicar 2 x 4. Total= que el 8 i el 4 estan estretament destinats a “entendre’s” i en aquesta acció sempre seran 2  d’un mateix origen. Per cert, el vuit és el meu número de la sort.

Veieu com les lletres i els números son compatibles!!. Els números representen el sentit pràctic, la tècnica, el pensament racional, la formula matemàtica d’estructura la realitat, de planificar les accions... I les lletres, són l'ètica, la reflexió sobre les paraules, els seus significats i les idees que són més aviat “àlgebra filosòfica” de codificacions gràfiques, mitjançant un lèxic divers i també variable. I la suma de totes dues... és l’equació ideal de Plató, són les autèntiques ànimes que s’han de fusionar per esdevenir un projecte creïble, possible, alternatiu, i de veritable canvi.  

Justament això, és el que intuïm han fet a Sant Benet aquells i aquelles que cercaven la calma per veure millor el camí. Esperem que hagin trobat la força per renovar les energies, carregar les tintes d’una dialèctica més afilada i engrassat l’art de la interpretació per comprendre millor els temps que vivim. Tard o d’hora, ho veurem a la fusta de l’hemicicle, per demostrar que efectivament, són els nostres, defensant amb intel·ligència, creativitat i perseverança el que s’espera d’ells i d’ells des de fa temps.

No obstant, també els legislarem amb el nostre judici impetuós, planer, perquè no se’ns perdin en tecnicismes llunyans... i diguin les coses pel seu nom, perquè tothom sàpiga de què estem parlant...

Als vint i vuit impecables, els voldrem decidits, sincers, oberts i disposats a lliurar-se a les nostres demandes, ja que el poble és qui té la màxima sobirania... i la política ha d’estar disposada al seu entregat servei... L’honor, la lleialtat i la vocació de servei a la ciutadania i al país, és el que els farà nobles als nostres ulls, als il·lustres vint i vuit diputats i diputades...